KUNSTGRAS
DÉ OPLOSSING....
Ik zal het eerlijk zeggen: ik weet het niet...
Onderstaande (kunst) grasmat heb ik gefotografeerd in januari, toen het er 2 of 3 jaar lag.
Met het mos en andere (on)kruiden oogde het natuurlijk genoeg, of dit echter de bedoeling is??
Het altijd groene en keurig/korte uiterlijk is een reden om voor kunstgras te kiezen. Of misschien vooral de rust die het geeft omdat er niet gemaaid hoeft te worden maakt de keuze richting kunstgras logisch. Wat ik echter zag -en eigenlijk niet genoemd word- is de verzorging die deze 'gras'mat nodig heeft: regelmatig vegen/ borstelen, het materiaal wat tussen de 'grassprieten' zit om ze rechtop te houden dient ook om de zoveel tijd (x jaar) vervangen te worden. Doe je dit niet is bovenstaand & onderstaand effect het gevolg.
Bezitters van dit 'gras', die voor gemak en netheid kiezen houden ook van een nette en strakke tuin - is mij opgevallen-. Het gevolg is dat dit tapijt er netjes dient uit te zien en dus de bladblazer komt er al snel bij om alles weg te blazen en het schoon te houden. Wekelijks (gezien). In de herfst lijkt me dit inderdaad de enige manier om gevallen blad, takjes, e.d. van het 'gazon' te houden, anders vergaat dit en word een prima ondergrond/ bodem voor on- of niet gewenste kruiden. Maar met al deze drukte -denk ik bij mezelf- is gras wellicht ook net zo snel gemaaid?!
Over de be-loopbaarheid en vooral: be-speelbaarheid van dit gras laat ik me niet uit: inmiddels is daar genoeg berichtgeving in de krant en op tv over verschenen. Dat dit kunstgras niet tegen natuurlijk gras op kan in een tuin met gebruik door kinderen lijkt me evident.
Helemaal tegen kunstgras ben ik ook weer niet: vooral op platte daken of balkons is het een mooie oplossing -indien gewenst-.
Maar al met al is het nog niet dé ideale oplossing waarmee de kunstgras-leveranciers deze proberen te verkopen. Mocht u zelf ervaring inmiddels hebben (voor én tegen) ik hoor het graag uit de praktijk.
BLOEMPJE:
GROEN IS GRAS, GROEN IS GRAS ONDER MIJNE SLIPPERS....